Sonia López

_IMA5783
Fotografia: Ima Garmendia

“Com per a moltes persones, l’entrada a la maternitat, va marcar clarament l’inici  d’un nou camí en la meva vida que em va portar a mirar, des d’aquest amor tan gran que sentim com a pares quan mirem als nostres fills, allò que realment ens fa sentir integrats, connectats, enfortits.

Des de la recerca, juntament amb la meva parella, d’un espai respectuós i curós pels nostres fills, vam entrar a formar part del projecte “La Caseta”. Des d’aquell moment l’hem estimat i gaudit intensament.
Durant 9 anys (2002-2011) vaig créixer a La Caseta com a mare i educadora. Vaig tenir la sort de viure i aprendre al costat d’un equip d’una immensa qualitat humana i professional, valent en la seva proposta i en la capacitat per mirar-se. I vaig créixer al costat d’uns nens i unes famílies amb les que ens continuem acompanyant i posant llum en el nostre transitar com a éssers i com a pares.

Al 2012, i durant un any i mig,  vaig formar part de l’equip educatiu del projecte d’educació lliure “La Melica”, un projecte situat al barri de Gràcia, on he tingut la sort d’aprendre, estimar, compartir i gaudir, creixent al costat de cada company d’equip, de cada infant, de cada família.

Des del 2012 i fins l’actualitat, he participat de la creació del projecte de l’Escola Bressol Municipal “El Molí” de Les Planes. La meva funció ha estat acompanyar l’equip educatiu en referència a la mirada envers els nens i nenes en els seus processos i les seves famílies.

Així doncs, la meva trajectòria ha fet que el meu creixement com a mare hagi anat lligat al meu creixement com a educadora. En aquest doble procés he pogut descobrir, meravellada, com acompanyar  i respectar allò que cada nen expressa de manera genuïna permet al propi infant realitzar processos de desplegament profundament nodridors. Estar present des d’aquest lloc implica per cada educador, per cada pare, per cada mare, connectar també amb la pròpia autenticitat, i no parar de créixer.

Actualment m’estic formant en Teràpia Centrada en la Persona (Carl Rogers) i en Gestalt, a l’Institut Carl Rogers de Barcelona, i acabo de finalitzar la meva formació en Constel·lacions Familiars amb Peter Bourquin i Carmen Cortés a ECOS (Escuela de Constelaciones Sistémicas).

Em sento profundament agraïda per tot el que des d’aquestes formacions estic rebent en el meu procés de creixement i desenvolupament personal: reconèixer allò que m’és propi,  anar trobant el fil del que, en la relació amb l’altre, em remou perquè vol dir que habita en mi, i aprofundir en una actitud sanadora en les relacions interpersonals i en una mirada més completa i profunda envers les relacions familiars, començant per la meva.”

 

Sonia López

  • Educadora Social (UAB)
  • Educadora de Massatge Infantil (AEMI)
  • Formació en Constel·lacions Familiars amb Peter Bourquin i Carmen Cortés a ECOS (Escuela de Constelaciones Sistémicas)
  • Especialista en Teràpia Centrada en la Persona a l’Institut Carl Rogers de Barcelona
  • Actualment en formació en Gestalt i Focusing a l’Institut Carl Rogers de Barcelona
  • Educadora a La Caseta durant 9 anys (2002-2011)
  • Educadora a La Melica durant 1 any i mig
  • Co-creadora del projecte educatiu de l’Escola Bressol Municipal El Molí de Les Planes (2012)
  • Assessora pedagògica de l’Equip Educatiu de El Molí des de 2012 fins l’actualitatCo-
  • Co-creadora de Nuna·Projecte Educatiu
Anuncis