Sonia López

_IMA5783
Fotografia: Ima Garmendia

“Com per a moltes persones, l’entrada a la maternitat, va marcar clarament l’inici d’un nou camí en la meva vida que em va portar a mirar, des d’aquest amor tan gran que sentim com a mares i pares quan mirem als nostres fills, allò que realment ens fa sentir integrats, connectats, enfortits.

Des de la recerca, juntament amb la meva parella, d’un espai respectuós i curós pels nostres fills, vam entrar a formar part del projecte “La Caseta”. Des d’aquell moment l’hem estimat i gaudit immensament.
Durant 9 anys (2002-2011) vaig créixer a La Caseta com a mare i educadora. Vaig tenir la sort de viure i aprendre al costat d’un equip d’una gran qualitat humana i professional, valent en la seva proposta i en la capacitat per mirar-se. I vaig créixer al costat d’uns nens i unes famílies amb les quals ens continuem acompanyant i posant llum en el nostre transitar com a éssers i com a pares.

Al 2012, i durant un any i mig,  vaig formar part de l’equip educatiu del projecte d’educació lliure “La Melica”, un projecte situat al barri de Gràcia, on he tingut la sort d’aprendre, estimar, compartir i gaudir, creixent al costat de cada company d’equip, de cada infant, de cada família.

Des del 2012 i fins al 2016 vaig participar en la creació del projecte de l’Escola Bressol Municipal “El Molí” de Les Planes. La meva funció va ser acompanyar l’Equip Educatiu en la mirada envers els infants i les seves famílies en els seus processos de creixement. Tot i que el nostre vincle i implicació continua, ja fa temps que El Molí vola sol i brilla amb llum pròpia.

Així doncs, la meva trajectòria ha fet que el meu creixement com a mare hagi anat lligat al meu creixement com a educadora. En aquest doble procés he pogut descobrir, meravellada, com acompanyar  i respectar allò que cada nen expressa de manera genuïna permet al mateix infant realitzar processos de desplegament profundament nodridors. Estar present des d’aquest lloc implica per cada educador, per cada pare, per cada mare, connectar també amb la pròpia autenticitat, i no parar de créixer.

En aquest caminar m’he format en Teràpia Centrada en la persona (Carl Rogers) a l’Institut Carl Rogers de Barcelona, en Constel·lacions Familiars amb Peter Bourquin i Carmen Cortés a ECOS (Escuela de Constelaciones Sistémicas), i actualment encara estic en formació en Gestalt al mateix l’Institut Carl Rogers de Barcelona.

Em sento profundament agraïda per tot el que des d’aquestes formacions he rebut i rebo en el meu procés de creixement i desenvolupament personal: reconèixer allò que m’és propi,  anar trobant el fil del que, en la relació amb l’altre, em remou perquè vol dir que habita en mi, i aprofundir en una actitud sanadora en les relacions interpersonals i en una mirada més completa i profunda envers les relacions familiars.

Des de febrer de 2016 poso tot el meu cor en cuidar Nuna · Projecte Educatiu, juntament amb un equip preciós d’educadores, tant en el referent a la cura i l’acompanyament de cada infant i de cada família, com en tota la mirada i  treball que representa tot l’invisible que ha de funcionar per tal que el dia a dia d’un projecte així sigui possible.

Actualment, des de setembre de 2018 formo part de l’Equip de Senda – Centro de Acompañamiento a la Infancia y la Familia com a Terapèuta Familiar. Feliç d’iniciar aquesta etapa amb aquest Equip.”

 

Sonia López

 • Educadora Social (UAB)
 • Educadora de Massatge Infantil (AEMI)
 • Formació en Constel·lacions Familiars amb Peter Bourquin i Carmen Cortés a ECOS (Escuela de Constelaciones Sistémicas)
 • Especialista en Teràpia Centrada en la Persona a l’Institut Carl Rogers de Barcelona
 • Actualment en formació en Gestalt i Focusing a l’Institut Carl Rogers de Barcelona
 • Educadora a La Caseta durant 9 anys (2002-2011)
 • Educadora a La Melica durant 1 any i mig
 • Co-creadora del projecte educatiu de l’Escola Bressol Municipal El Molí de Les Planes (2012)
 • Assessora pedagògica de l’Equip Educatiu de El Molí des de 2012 fins l’actualitat
 • Co-creadora de Nuna·Projecte Educatiu
 • Terapeuta Familiar a Senda – Centro de Acompañamiento a la Infancia y la Familia, des de setembre de 2018